digital.bgТехнологията GPS се използва масово от мобилните устройства и всеки ден улеснява

...
digital.bgТехнологията GPS се използва масово от мобилните устройства и всеки ден улеснява
Коментари Харесай

Oткриха пропуск в сигурността, който излага на риск стотици хиляди устройства с GPS

digital.bg

Технологията GPS се употребява всеобщо от мобилните устройства и всеки ден улеснява навигацията на милиони хора по целия свят. Функцията е толкоз публикувана, че намира място във всеки съвременен смарт телефон на водещите производители. Независимо дали изключвате GPS или непрекъснато употребявате технологията е добре да знаете за сериозен пропуск в сигурността. Експерти от Avast предизвестяват, че изложени са стотици хиляди устройства. 

Въпросната накърнимост е неприятна, защото устройствата споделят цялата информация в облака, като включително влизат и GPS координатите в действително време. След като организират серия от проби Avast стигат до заключението, че казуса излага на риск повече от 30 разнообразни модела тракери с GPS на пазара. Все отново остава опцията техния брой да е още по-висок. Оказва се, че данните се качват в интернeт без да бъдат криптирани, оповестява TechRadar.



Проблемът е още по-комплициран, защото в избрани случаи засегнатите устройства извършат необятен набор от команди. Сред тях са пускане на гласово позвъняване, изпращане на SMS известия, достъп до микрофона и други Експертите настояват още, че на теория хакери биха могли да споделят URL адреси с GPS тракерите, което на собствен ред им разрешава да правят редица от дейности, без даже да се постанова имат физически достъп до самите устройства.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР